Contact opnemen

Over mij

Achter Confidus zit Tomas Van Look. Sinds 2019 ben ik voltijds freelance aan de slag als management consultant met specialisatie in IT. In de jaren daarvoor bouwde ik ervaring op binnen verschillende rollen bij een Gents softwarebedrijf, nadat ik afstudeerde als master in de handelswetenschappen in 2014.

Met mijn expertise in bedrijfsprocessen en IT help ik kmo’s en grotere organisaties bij het efficiënt inzetten van IT als enabler voor het verhogen van efficiëntie, het verbeteren van de tevredenheid van medewerkers en/of klanten, en het reduceren van foutenmarges.

Dankzij mijn economische achtergrond, aangevuld met IT-kennis en management-ervaring, voel ik me erg vertrouwd als liaison tussen business en IT.

Met Confidus probeer ik de perceptie van IT-projecten bij mijn klanten te veranderen van een kopzorg naar een echte waardecreator voor organisaties.

Meer op LinkedIn
Tomas Van Look

Sectoren

Facility management

Bij verschillende bedrijven in de schoonmaak- en onderhouds-sector implementeerde ik bedrijfsbrede ERP-oplossingen.

 Finance

Voor diverse financiële spelers begeleidde ik de ontwikkeling van websites en verzorgde quality assurance voor applicaties.

Logistiek & industrie

Ik begeleidde de implementatie van yard management-oplossingen binnen enkele productiebedrijven en 3PL logistieke spelers.

Software & IT-management

Ik help verschillende software-ontwikkelaars en IT-beheerders bij analyses, projectbeheer en product management.

Vastgoed

Ik deed ruime ervaring in deze sector op bij een beursgenoteerd vastgoedbedrijf, en volg proptech nog steeds op de voet.

Andere bedrijven

Daarnaast heb ik reeds projecten geleid en uitgevoerd voor heel wat uiteenlopende bedrijven, vaak dienstverlenende bedrijven.

Historiek

< 2010

Al voor het begin van mijn hogere studies was ik gepassioneerd door IT. Ik maakte websites en -applicaties en verzorgde hosting en domeinregistraties voor mijn eerste klanten.

2011

Nog tijdens mijn studies richtte ik Confidus op. Wat men op de schoolbanken uitlegde, kon ik meteen omzetten in de praktijk. Ik specialiseerde me verder in verschillende IT-domeinen.

2014

Vanaf 2014 was ik betrokken binnen Behind The Buttons, een Gents softwarebedrijf. Ik begon er als projectmanager voor maatwerksoftware in verschillende sectoren.

2016

Tegen 2016 was ik lid van het directiecomité van Behind The Buttons (later hernoemd naar Peripass). Ik leidde achtereenvolgens het development- en  het customer services-team en maakte mee de transitie van project business naar een SaaS-organisatie.

2019

Begin 2019 besloot ik om het over een andere boeg te gooien, en terug naar mijn roots te gaan: bedrijven adviseren en begeleiden bij IT-projecten. Om dat degelijk te kunnen doen, besloot ik om mij fulltime vrij te maken als freelance consultant.

Deel uitmaken van het vervolg?

Neem contact op

Kennismaken?

Mijn kantoor is gevestigd in bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge, gemakkelijk bereikbaar via de E17 of via het openbaar vervoer, en op slechts 10 minuutjes fietsen van het Gentse stadscentrum.

Maak graag even een afspraak op voorhand. Uiteraard kom ik ook graag ter plaatse om u te leren kennen of kunnen we altijd een Skype-gesprek vastleggen.

Een afspraak maken